Tillgänglighet för junehem.se
Junehem AB står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur junehem.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.
Hur tillgänglig är webbplatsen?
Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga.
Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?
Om du behöver innehåll från junehem.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du kontakta oss.
Skicka mejl till kontakt@junehem.se
Ring vår växel på telefon 036-299 22 00
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet
Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.
Kontakta Myndigheten för digital förvaltning
Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet
Webbplatsen är idag inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Det finns flera brister i tillgängligheten på webbplatsen.
Vi har vid genomförd granskning uppmärksammat 21 riktlinjer (av 48) som inte kan bedömas som 100% godkända. Några är förhållandevis enkla att åtgärda medan vissa andra kräver mer tid och resurser.
Efter genomgång och åtgärder återstår det några punkter. Det är följande:
- WCAG 1.4.13 (AA) - Popup-funktioner ska kunna hanteras och stängas av alla
- WCAG 2.1.1 (A) - Utveckla systemet så att det går att hantera med enbart tangentbordet
- WCAG 3.3.1 (A) - Visa var ett fel uppstått och beskriv det tydligt
- WCAG 3.3.3 (AA) - Ge förslag på hur fel kan rättas till
- WCAG 4.1.1 (A) - Se till att koden validerar
Det finns även PDF-dokument på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade.
Vid genomförd granskning har flertalet webbriktlinjer bedömts ha brister i tillgänglighet som behöver åtgärdas. Se mer detaljerad information i Tillgänglighetsrapporten nedan.
Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem senast den 1 mars 2021.
Hur vi testat webbplatsen
Vi har gjort en självskattning (intern testning) av junehem.se. Vi har även låtit utomstående experter göra oberoende granskning av junehem.se.
Senaste bedömningen gjordes den 25 augusti 2020.
Vi har valt att granska webbplatsen efter ett urval av de riktlinjer som är sammanställda av Vägledningen för webbutveckling och presenterade på webbriktlinjer.se. Dessa 48 riktlinjer (https://webbriktlinjer.se/wcag/) förklarar, illustrerar och exemplifierar alla WCAG-kriterier på nivå A och AA, det vill säga de som i webbdirektivet och annan reglering pekas ut som basnivå för tillgänglighet i digital offentlig service.
Granskning har gjorts både manuellt och med olika testverktyg. Sammanställning av resultat för respektive riktlinje ger en aktuell status gällande tillgängligheten på webbplatsen.
Vi har granskat ramverket för webbplatsen som till exempel navigeringslösningar och gemensamma delar som sidhuvud och sidfot. Vi har även identifierat och valt ut ett antal sidor som är skapade från olika mallsidor. Dessa sidor har bedömts representera webbplatsen på ett bra sätt och ger oss förutsättningar att fånga upp problem och brister i tillgänglighet.
Tillgänglighetsrapport
Redogörelsen uppdaterades den 18 december 2020.